Projecten

Licht op Papua ondersteunt op dit moment 3 gezinnen die werkzaam zijn op Papua:

Familie Brand

De familie Brand is in augustus 2014 naar Papua vertrokken en werkzaam voor de stichting Lentera. Kees Brand is bij deze stichting in dienst als piloot en voert vluchten uit naar afgelegen dorpen en gebieden. Verder helpt hij lokale collega’s met de theorie van het vliegen. Zijn vrouw Cora verzorgt het onderwijs voor de drie kinderen van het gezin.

Kijk voor meer informatie op de website van de familie Brand.

Familie Van Burg

De familie Van Burg is in juni 2014 naar Papua vertrokken en is evenals de familie Brand werkzaam namens stichting Lentera. De activiteiten van Elco en Wijnanda concentreren zich respectievelijk op het onderwijs en de gezondheidszorg op Papua.

Kijk voor meer informatie op de website van de familie Van Burg.

Familie Van der Wilt

De familie Van der Wilt is sinds 2011 actief in de ontwikkeling van het onderwijs in Wamena, gelegen in de Baliemvallei in het hooggebergte van Papua. Pieter en Jacomien zijn in dienst van de lokale organisatie Yayasan Kristen Wamena (YKW). YKW is in het verleden voornamelijk gefinancierd door Oikonomos foundation, de organisatie die de familie Van der Wilt in 2011 heeft uitgezonden. Door achterblijvende inkomsten zag Oikonomos zich genoodzaakt de steun te beëindigen. Om het belangrijke werk toch voort te kunnen zetten, loopt de fondswerving vanaf 2014 via de stichting Licht op Papua. De werkzaamheden van Pieter en Jacomien zijn erop gericht de jeugd in de Baliemvallei een betere toekomst te kunnen bieden.

Kijk voor meer informatie op de website van de familie Van der Wilt.