• Natuurramp Papua verwoest vliegtuig Lentera

  Door grote regenval – en voorafgaande ontbossing – in Sentani zijn zaterdagnacht 17 maart grote plotselinge, modderlawines ontstaan. Op veel plekken zijn huizen weggevaagd, met mensen en al. Veel mensen zijn verdronken in de modderstroom of verongelukt door instortende huizen. Nu zijn al meer dan 100 doden geteld en het aantal loopt nog steeds op. Velen zijn vermist, ook de materiële schade is groot.

  We zijn dankbaar dat er bij de families die via onze stichting worden ondersteund – allen woonachtig in Wamena – geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd. Wel is het vliegtuig van de lokale stichting Lentera, dat juist voor onderhoud in Sentani was, door de modderstroom onherstelbaar beschadigd. Zowel de familie Brand als Van Burg is werkzaam voor deze stichting. Kees Brand is piloot, terwijl de activiteiten van Elco en Wijnanda van Burg zich richten op het onderwijs en de gezondheidszorg op Papua.

  Het vliegtuig is de belangrijkste inkomstenbron van Lentera. Hierdoor loopt deze stichting nu inkomsten mis. Daarnaast zal moeten worden omgezien naar een nieuw vliegtuig. Uw (extra) steun is daarom dringend nodig! Meer informatie over de gevolgen voor de stichting kunt u vinden op de website van de families Brand en Van Burg.

  Giften kunnen onder vermelding van ‘Overleven’ worden overgemaakt op:
  – Familie Van Burg: NL74 RABO 0144 4864 31 t.n.v. Stichting Licht op Papua of
  – Familie Brand: NL53 RABO 0190 5610 33 t.n.v. Stichting Licht op Papua

  Stichting Licht op Papua heeft een ANBI-status, dus uw gift is fiscaal aftrekbaar. U kunt natuurlijk ook meedoen aan de crowdfundingsactie van de familie Van Burg:
  https://www.whydonate.nl/fundraising/help-lentera-overleven/nl.

  Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp!

 • Stichting Licht op Papua

  Licht op Papua is een stichting die in 2010 is opgericht met als doel financiële ondersteuning te bieden aan projecten op Papua (Indonesië) en aan personen die deze projecten uitvoeren. De focus ligt daarbij op het gebied rond Wamena. De projecten richten zich op het trainen en begeleiden van jonge mensen om als christen dienstbaar te zijn in de luchtvaart, het onderwijs, de medische zorg en de sociale dienstverlening. De stichting wil bevorderen dat deze mensen een positieve bijdrage kunnen leveren in gezin, kerk en maatschappij.